Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Verseny

By | 2018-10-16

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét, tovább szakmai találkozóját a Villányi úton. A rendezvény a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Díszkertészek Szövetsége támogatásával jött létre.

A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoztak fel áruikkal a Szent István Egyetem Budai Campusának központi parkolójában és a ‘K’ épületben október 13-án és 14-én.

A rendezvény fénypontja minden évben a fiatal virágkötők versenye és az elkészült versenyművek bemutatása. Így volt ez idén is; a résztvevők több témakörben mérték össze tudásukat: a legimpozánsabb térdekorációk mellett feldíszített asztalokat és kegyeleti virágkötészeti műveket készítettek.

A versennyel egyidőben kertészeti szakkiállítás, virágos alkotások bemutatója és vásár is zajlott. Ötödik alkalommal mutatták be a virágos összművészeti “kamaratárlatot”, továbbá a kertbarát körök legszebb terményeiket is lehetett látni és bonsai kiállítás is volt a kísérő rendezvények között.

D. B. S.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..